Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Surel: Hatırlatma dozlarımızı TURKOVAC ile olacağız

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, "Yeni imal edilen TURKOVAC flakonları elimize vardığında tığ de rapel dozlarımızı domestik aşımızla olacağız." dedi.

Sağlık - 3 yıl önce

Ankara

Aziz Ahmet Surel, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Ankara Şehir Hastanesinin başkentteki Kovid-19 hastalarının tanılama ve otama sürecinde çalışan gösteriş oynadığını belirtti.

Kovid-19 vakalarının arttığı devirde hastanenin kapasitesinin tahminî yarısını koronavirüs hastalarına ayırdıklarını özetleyen Surel, "Şu anda kapasitemizin tahminî yüzdelik 85'i Kovid-19 dışı hastalarımıza ait. Sadece yüzdelik 15'e andıran birlikte tarafını tedbiren, birlikte bölümü dolu, birlikte bölümü gereksiz adına Kovid-19 hastaları düşüncesince tutuyoruz." dedi.

Surel, site hastanesi olarak, Kovid-19 dışındaki esenlik hizmetlerini tek devir aksatmamak düşüncesince çalıştıklarının altını çizdi.

"Önümüzde Omicron riski duruyor"

Başhekim Surel, başkentin koyu görev kapasitesinin yarıdan fazlasının Ankara Şehir Hastanesinde bulunduğuna ayraç ederek, bundan dolayı koyu bakımlarının rastgele devir mahmul bulunduğunu söyledi.

Surel, "Bizim derdimiz şu; Kovid-19 hastalarının gerekseme duyduğu denli koyu bakımı onlara ayırıp küsurat koyu bakımlarımızı da Kovid-19 dışı hastalarımızın hizmetinde bitmeme yol açmak istiyoruz. Bu nedenden dolayı Pandemi Kurulumuzla tahminî dü haftada birlikte derinti yaparak aktif, devim bilimi birlikte proses takip edeni yapıyoruz." bilgisini paylaştı.

Kovid-19 hastalarına ayrılan bölgelerin ihtiyaca uyarınca artıp azalabildiğine ve sığa artışının bahis konusu olmadığına ayraç fail Surel, "Önümüzde şu anda birlikte Omicron riski duruyor lakin yerel aşımıza da kavuştuk, bundan sonra henüz şen halde de korunabileceğiz. Bu salgının en endamsız müddette ülkemizi de dünyayı da vazgeçme etmesini diliyoruz." dedi.

TURKOVAC çalışmaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hızlı üretimine başlanan yerel aşılama TURKOVAC'ın birlikte hafta ve ya 10 gündüz içinde site hastanelerinden başlanarak uygulanacağı yönündeki açıklamalarının anımsatılması dair Surel, aşının klinik çalışmalarının anne yürütücülerinden birinin Ankara Şehir Hastanesi olduğuna dikkati çekti.

Bu sebeple ellerinde birlikte hacim aşının da bulunduğunu dile getiren Surel, "TURKOVAC aşımızla ait ruhsatın alınmasına punt bulunan çalışmadaki gönüllülerin yarıya yakınını Ankara Şehir Hastanesi karşıladı. Buraya başvuran yurttaşlarımız ve esenlik çalışanlarımızla bu arada bu süreçte çalışan gösteriş almaya çaba ettik." sanarak konuştu.

"Rapel dozlarımızı yerel aşımızla olacağız"

TURKOVAC'ın cemaziyelevvel süregelen hızlı üretimini ekranlardan iri birlikte talih ve gururla izlem ettiklerinin altını çizen Surel, "İnşallah haftaya testler bitip de elimizde acemi imal edilen TURKOVAC flakonları bulunduğu devir tığ de rapel dozlarımızı yerel aşımızla olacağız. Rapel (hatırlatma) dozlar düşüncesince TURKOVAC'ı umuyoruz zira etkinliğini, imtihan neticelerini biliyoruz. Onay kabul etme sürecinde de ekibimizin aşırı ağır birlikte emeği var. Flakonlar vardığında rapel dozumuzu yerel aşımızla iktisap etmek hepimiz düşüncesince ayrı birlikte talih olacak."sözlerine toprak verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’da şiddetli fırtına hayatı felç etti, okulların çatıları kağıt gibi uçtu

2021-12-20 17:19 - Asayiş

2021 yılının maksimum konuşulan haber başlıkları belli oldu

2021-12-22 16:08 - Gündem

Zehra Güneş: '13 savaşçı kadınla sahada olmak gurur verici'

2021-12-23 14:08 - Spor

Nestor El Maestro: “Oyuncularımla gurur duyuyorum”

2021-12-23 23:53 - Spor

Sanatçı İzzet Altınmeşe'nin oğlu hayatını kaybetti

2021-12-19 15:35 - Magazin

Motosikletli gencin feci ölümü

2021-12-24 10:49 - Asayiş

Çin’de otoyol köprüsü çöktü: Ölü ve yaralılar var

2021-12-18 17:44 - Dünya

Yüksek onarım maliyetleri nedeniyle Tesla marka aracını dinamitle patlattı

2021-12-23 21:23 - Dünya

Omikron’dan bir iyi bir de kötü haber

2021-12-21 14:20 - Sağlık

Sumudica: "Yüzde bin verilmemiş penaltımız var"

2021-12-23 22:04 - Spor

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem