2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

Antalya'da 4 sene ilk koku alma organı estetiği ve yağ aldırma operasyonu esnasında 5 bugün kalbi durduktan sonra baştan çalıştırılan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Sabina Abbas, beyninde oluşan hasar zımnında yatağa mahkum oldu. Boğazına oluşturulan trakeostomiyle dem alıp, mid

Sağlık - 3 yıl önce

Konyaaltı ilçesinde canlı evli ve 2 çocuk annesi 4 sene evvel koku alma organı estetiği ve yağ aldırma ameliyatına giren 32 yaşındaki dü çocuk annesi kadının kalbi durdu. Bitkisel yaşama giren mutsuz kadın, 4 senedir hayat mücadelesi veriyor.

Hastane yetkilileri mutsuz hanımı taburcu eylemek isterken, benzeri Rüstem Abbas, "Eşim hastaneye yayan girdi, yayan çıkartın" sanarak benimseme etmedi.

Aslen Ahıska Türkü bulunan ve Konyaaltı ilçesinde canlı evli 2 çocuk annesi Sabina Abbas, koku alma organı estetiği ve karnından yağ sığdırmak düşüncesince ortak doktorla görüştü.

Abbas, Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı hekim A.F. kabilinden 28 Temmuz 2017 tarihinde anlaşmalı bulunduğu hususi ortak hastanede ameliyata alındı. Burun estetiği ile yağ aldırma operasyonunun beraberce prosedür esnasında güre kadının kalbi durdu.

Yaklaşık 5 bugün sonra kalbi baştan çalıştırılan Abbas, koyu bakıma alındı. Operasyon sonrası bilinci kapanan Sabina Abbas, yatağa bağımlı bir duruma gelirken, nefesini boğazına oluşturulan trakastomi, beslenmesini ise midesinden hususi ortak cihazla yapılıyor.

Rüstem Abbas ise eşinin yayan girmiş bulunduğu hastanede, yatağa bağımlı bir duruma geldiğini belirterek, işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Rüstem Abbas, eşinin tek rahatsızlığı olmadığını ve sapasağlam 2 çocuk annesi bulunduğunu hatırlattı.Eşinin halini sonraları öğrendiğini dile getiren Abbas, “ 28 Temmuz 2017 tarihinde beni hastaneye çağırdılar. Girdim hususi ortak hastaneydi, eşimin koyu bakımda yığılmış biçimde bulunduğunu gösterdiler. 10 devir o hastanede kaldı, sonra ayrıksı ortak hastaneye sevkettiler. Bugüne denli da 4 senedir tedavisi orada bitmeme ediyordu. Geçen hafta eşim taburcu edilerek büyükşehirin geçici merkezine götürüldü” dedi.

“Eşim yayan gitti”

Palyatif ihtimam merkezinin de en ortak tomar eşine ortak ay bakabileceğini öğrenen Abbas, “Bilmiyorum ne yapacağız. Eşim şuan makineye bağlı, boğazından soluk alıyor, midesinden de ortak otomobil kanalıyla beslenebiliyor. Hiçbir hareket, mülakat yok. 4 senedir elden yatıyor. Bakıcı bakıyor 4 yıldır, onunda ücretlerini ego ödüyorum. Hukuki sürecimiz bitmeme ediyor. Bazı evraklar istiyoruz. Eşim kesinlikle yayan gittiyse o biçimde eve gelmesini istiyorum. Eşim sapasağlamdı. Başka ortak bilinçlilik istemiyoruz. İki çocuğumuz var. Eşim bu bir duruma vardığında çocuğum 3 aylıktı” dedi.

“Doktor şifahane dışından”

Doktorun şifahane dışından bulunduğunu anlatım fail Rüstem Abbas, “Nereden kesinlikle bulmuşlar bilmiyorum. Eşim 5 bin TL ücretini ödemiş, ne fişi mevcut arasında ne ayrıksı on paralık ortak doküman namevcut ortada, bunun araştırılmasını istiyorum. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eşim dışarıda bu doktorla görüşmüş olabilir. Eşimde tek başağrısı yoktu. Ben bilseydim bu ameliyatı yaptırmazdım icap namevcut bu işlere” ifadelerine toprak verdi.

“Eşim sapasağlam gitti”

4 senedir aşırı güç eyyam geçirdiğini özetleyen Abbas, “Çocuklara falcı bakıyor. Eşime başka, çocuklarımın ayrı bakıcısı var. Bir ay sonra ne olacak bilmiyorum. Sapasağlam gitti eşim, ayrımsız biçimde eve göndersinler” dedi.

İsa Akar - Gazi Taş 

Haftanın Öne Çıkanları

Bir anlık dalgınlık pahalıya patladı

2021-10-23 14:49 - Asayiş

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

İstanbul’da Özbek fenomen kadına şantaj

2021-10-23 09:17 - Asayiş

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 13:01 - Eğitim

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

Uğur Şahin ve hasret Türeci, İspanya'da Asturias Prensesi ödülünü aldı

2021-10-22 22:44 - Dünya

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Kooperatifler Kanunu TBMM’de kabul edildi

2021-10-21 23:39 - Gündem

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem